Fenix.gr - Δεξίωση γάμου - Γάμος Θάλλασα

Δεξίωση γάμου: Μικρά μυστικά για να είναι επιτυχημένη

Εκδηλώσεις

Η διοργάνωση εκδηλώσεων και συγκεκριμένα της δεξίωσης γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πολλά θέματα που χρειάζεται να γίνουν.

Για αυτό το λόγο συχνά είναι αδύνατο να γίνουν όλα τέλεια χωρίς να απευθυνθείτε σε επαγγελματία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Η διαπίστωση αυτή ισχύει περισσότερο στις δεξιώσεις γάμου. Αφού εκτός από τα οργανωτικά ανακύπτουν και πολλά προσωπικά θέματα που συσκοτίζουν το τοπίο. Ειδικά στους μελλόνυμφους οι οποίοι συνήθως δεν έχουν εμπειρία από δεξιώσεις. Το ζήτημα έγκειται στο ότι οι μελλόνυμφοι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων όλα τα προβλήματα που ενδέχεται να εμφανιστούν. Με αποτέλεσμα μικρές λεπτομέρειες να χαλούν από το πουθενά την ωραία ατμόσφαιρα της δεξίωσης. Υπάρχουν λοιπόν μερικές λεπτομέρειες που εγγυώνται την επιτυχία στις γαμήλιες δεξιώσεις. Έτσι ώστε η μέρα αυτή να σας μείνει ευχάριστα αξέχαστη και κανείς ναμη δυσανασχετήσει.

Fenix.gr - Αίθουσα Δεξιώσεων Ηρώ

Διαλέξτε αίθουσα δεξιώσεων κατάλληλη για τον αριθμό των καλεσμένων σας

Οι αίθουσες δεξιώσεων μπορούν να έχουν διάφορες επιλογές χωρητικότητας και διαρρύθμισης. Συχνά, το ζευγάρι κολλάει με κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Ίσως επειδή τους αρέσει πολύ και ταιριάζει στα γούστα τους. Δεν υπολογίζουν όμως πως δεν είναι κατάλληλο για τη δεξίωση, όπως έχει προγραμματιστεί. Για παράδειγμα, ένα μικρό κτήμα 5 στρεμμάτων δεν μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα. Ενώ μία μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων όσο όμορφη και εργονομική και αν είναι θα μοιάζει άδεια και ψυχρή μόνο με 100 άτομα.

Η αίθουσα δεξιώσεων πρέπει να είναι κοντά στην εκκλησία

Όσο και αν θέλετε, για παράδειγμα, να κάνετε τη γαμήλια τελετή σε μια εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας και τη δεξίωση σε κάποιο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, μια τέτοια επιλογή δεν συνιστάται. Οι καλεσμένοι σας θα κάνουν πολλή ώρα να μεταβούν από το ένα μέρος στο άλλο. Μπορεί να πέσουν σε κίνηση και να ταλαιπωρηθούν αρκετά μέχρι να φθάσουν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έχει χαλάσει η διάθεσή τους πριν καν ξεκινήσει το γλέντι.  Αν δεν θέλετε να οργανώσετε το γάμο σας σε κάποιο κτήμα, όπου η εκκλησία και ο χώρος δεξιώσεων είναι δίπλα, καλύτερα διαλέξτε την ίδια συνοικία για την τελετή και τη δεξίωση του γάμου.

Fenix.gr - Δεξίωση γάμου - Γάμος

Για παράδειγμα μπορείτε να διαλέξετε ένα εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα στην Βάρκιζα και μετά κάποιο ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Ή μια ιστορική παλιά εκκλησία του κέντρου της Αθήνας και μετά έναν όμορφο industrial χώρος στον Κεραμεικό. Ή ακόμα και ένα κλασικό εστιατόριο στο Θησείο με θέα την Ακρόπολη. Δυνατότητες υπάρχουν αμέτρητες και είναι κρίμα να τις χαραμίσετε για να συνδυάσετε τοποθεσίες που δεν γίνεται να συνδυαστούν.

Φροντίστε το μέρος τη δεξίωσης να έχει μεγάλο πάρκινγκ και παραπάνω από έναν μπουφέ

Για μια επιτυχημένη δεξίωση γάμου δεν αρκεί να είναι σωστή η τοποθεσία του μέρους ή να πληροί η αίθουσα δεξιώσεων τις τυπικές προϋποθέσεις για τον αριθμό των καλεσμένων. Μικρές λεπτομέρειες, όπως το μέγεθος του πάρκινγκ ή ο χώρος του μπουφέ, θα εξασφαλίσουν ότι οι καλεσμένοι σας δεν θα ταλαιπωρηθούν. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν πολλή ώρα μέχρι να παρκάρουν ή να εξυπηρετηθούν στο μπουφέ για το φαγητό. Καλό θα είναι πριν κλείσετε κάποια αίθουσα δεξιώσεων να επιθεωρήσετε προσεκτικά το χώρο επί τω έργω δηλαδή κατά τη διάρκεια κάποιου γάμου.  Για έναν γάμο που όλοι θα περάσετε αξέχαστα και θα το θυμάστε μια ζωή δεν πρέπει να υπάρχει ταλαιπωρία μόνο διασκέδαση.