διακοσμηση σπιτιου

Φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης για το σπίτι

Σπίτι

Δεν χωράει πλέον αμφιβολία, το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά. Η θερμοκρασία έπεσε, ο ήλιος δύει πια νωρίτερα και οι πρώτες βροχές έκαναν το χώμα να μυρίζει και να αποχαιρετά το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι δεν υποδέχονται αυτή την αλλαγή της εποχής με καλή διάθεση, όμως το φθινόπωρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τόση μελαγχολία. Στην πραγματικότητα είναι μια ρομαντική, νοσταλγική εποχή που μας κρατάει μεν περισσότερο στο σπίτι, δημιουργεί όμως από την άλλη όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας μέσα σε αυτό. Όπως πάντως και να αντιμετωπίζετε το φθινόπωρο, μπορείτε να κάνετε μικρές παρεμβάσεις στο σπίτι σας για να το ομορφύνετε, να μπείτε στο κλίμα και να ανανεωθείτε δημιουργικά.

 

Τα χρώματα που κυριαρχούν σε αυτή την εποχή είναι το πορτοκαλί και το ροζ του σάπιου μήλου. Με αυτά μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε διάφορα επίπεδα. Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μεγάλες παρεμβάσεις, μπορείτε να αλλάξετε τις κουρτίνες σας και κρεμάσετε άλλες σε αυτούς τους τόνους ή να επιλέξετε αντίστοιχα χαλιά. Τα χαλιά στρώνονται ούτως ή άλλως αυτή την εποχή και ντύνουν το σπίτι με θαλπωρή. Στην αγορά θα βρείτε κλασικά αλλά και μοντέρνα χαλιά σε αυτά τα χρώματα που ταιριάζουν βέβαια και για το χειμώνα. Ειδικά στα κλασικά χαλιά αλλά και γενικά στα χειροποίητα χαλιά οι χρωματικοί αυτοί τόνοι συνηθίζονται σε μεγάλο βαθμό, αφού συνάδουν με τη νοσταλγική διάθεση μιας άλλης εποχής που αποπνέουν αυτά τα χαλιά. Στο παιδικό δωμάτιο, ιδιαίτερα αν αυτό ανήκει σε κοριτσάκι, μπορείτε να στρώσετε παιδικά χαλιά σε έντονο πορτοκαλί ή τα πιο διακριτικά εφηβικά χαλιά σε σομόν ή ανοιχτό καφέ χρώμα που αντικατοπτρίζει τη δύση της φύσης.

φθινοπωρινα χαλια

Αν δεν θέλετε να κάνετε τόσο μεγάλες παρεμβάσεις, μπορείτε απλά να γεμίσετε το σπίτι διακοσμητικά αντικείμενα σε αυτά τα χρώματα. Μαξιλάρες στους καναπέδες και πάνω στις μοκέτες, ριχτάρια και σουπλά είναι μερικά μόνο από αυτά. Αν προτιμάτε κάτι διακριτικότερο χωρίς έντονους χρωματισμούς, μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδια κηροπήγια τοποθετώντας ένα άσπρο κερί με κουκουνάρια να το πλαισιώνουν πάνω σε μια πιατέλα ή μέσα σε μια μεγάλη γυάλα. Τα πλατιά ξερά πλατανόφυλλα είναι επίσης σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου και μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες από αυτά σε μια βόλτα στο πάρκο. Μαζέψτε τα και απλώστε τα μέσα στο τζάκι, πάνω σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης ή δίπλα στο αυτοσχέδιο κηροπήγιο.

λευκο κερι

Τέλος, την τιμητική τους έχουν τα ξύλα κανέλας, τα οποία μπορείτε να κολλήσετε πάνω σε ένα κατά τα άλλα αδιάφορο άσπρο κερί, καθώς και οι κολοκύθες που είναι η καλύτερη εικόνα για τον Οκτώβριο. Τολμήστε να αγοράσετε μια αληθινή κολοκύθα, να την αδειάσετε κι έπειτα να τη χρησιμοποιήσετε ως βάζο ή πιατέλα. Σε αυτό το βάζο ή και οποιοδήποτε άλλο ταιριάζει για το φθινόπωρο να βάλετε αποξηραμένα λουλούδια που καθρεφτίζουν αυτήν ακριβώς τη φθινοπωρινή διάθεση, την οποία κάποιοι λατρεύουν για τη γοητεία και την ηρεμία της. Όμως, ακόμα και αυτοί που δεν την προτιμούν, θα βρουν σίγουρα ένα λόγο να χαμογελούν κάθε φορά που θα μπαίνουν στο ανανεωμένο σπίτι τους και θα αντικρίζουν τις αυτοσχέδιες φθινοπωρινές κατασκευές τους.

κολοκυθα