Σπίτι

Βιολογικός καθαρισμός χαλιών: Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του για το σπίτι σας;

Γνωρίζουμε πως οι παραδοσιακοί τρόποι καθαρισμού των χαλιών είναι κάπως επιβλαβείς για την υγεία μας. Όλοι κατανοούμε πως ακόμα και το να τοποθετήσουμε τη σκούπα γεμάτη σκόνη και βρωμιά στη ντουλάπα μετά το σκούπισμα των χαλιών είναι ό,τι χειρότερο. Τα βακτήρια λατρεύουν τους σκοτεινούς χώρους με υγρασία! Επιπλέον, το καθάρισμα των χαλιών με χημικά απορρυπαντικά που εισπνέουμε θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας αλλά και την ποιότητα των χαλιών μας. Για να αποφύγουμε όλες τις δυσάρεστες επιπλοκές είναι καιρός να δοκιμάσουμε τον βιολογικό καθαρισμό χαλιών.

Παρακάτω θα δούμε γιατί αξίζει να επενδύουμε στον βιολογικό καθαρισμό χαλιών και ποια είναι τα βασικότερα οφέλη του για εμάς και τα χαλιά μας.

Χαμηλό κόστος

Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών μας επιτρέπει να κάνετε οικονομία. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό των χαλιών με προιόντα φιλικά προς το περιβάλλον αποφεύγουν τη χρήση σκληρών χημικών. Τα οποία φυσικά κοστίζουν πολύ και είναι και επιβλαβή για το περιβάλλον. Το κόστος του βιολογικού καθαρισμού είναι λιγότερο και έτσι γλιτώνουμε περιττά έξοδα ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε κορυφαίο αποτέλεσμα.

Οικολογία

Τα περισσότερα χημικά απορρυπαντικά δεν είναι βιοδιασπώμενα. Ακόμα και αυτά που χρησιμοποιούμε οι ίδιο στο σπίτι μας, βλάπτουν σημαντικά το περιβάλλον. Οι «πράσινοι» τρόποι καθαρισμού, όπως ο βιολογικός, συνεισφέρουν στην οικολογία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος του πλανήτη μας και φυσικά και της δικής μας. Τα βιολογικά καθαριστικά δεν βλάπτουν το περιβάλλον και εμάς και διασπώνται εύκολα.

Ασφάλεια

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών είναι εξαιρετικά ασφαλής για την υγεία μας σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς τρόπους. Δεν κινδυνεύει η υγεία μας από αναθυμιάσεις των χημικών και τοξικών καθαριστικών προιόντων. Ούτε υπάρχει περίπτωση να φθαρεί το χαλί από κακή χρήση. Ειδικότερα αν στο σπίτι μας κατοικούν παιδιά ή κατοικίδια. Εκείνα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στα απορρυπαντικά. Με τον βιολογικό καθαρισμό των χαλιών μπορούμε να αποφύγουμε αλλεργίες, ή αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν τα χημικά απορρυπαντικά.

Γλιτώνουμε χρόνο

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα, μέσα στην οποία η εξισορρόπηση των επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων είναι πολύ δύσκολη. Το καθάρισμα των χαλιών λοιπόν, πολλές φορές, είναι αδύνατο να γίνει από εμάς τους ίδιους. Αφού απαιτεί να αφιερώσουμε πολύ χρόνο. Πρέπει να το τινάξουμε, να το σκουπίσουμε, να το πλύνουμε, και να περιμένουμε να στεγνώσει ακόμα και δύο μέρες. Και στην τελευταία αυτή περίπτωση αν δεν έχουμε χώρο για τα χαλιά να στεγνώσουν τοτε είναι δύσκόλο να κάνουμε αυτήν την διαδικασία. Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών που αναλαμβάνουν αξιόπιστες εταιρείες – καθαριστήρια μπορεί να μας λύσει τα χέρια. Επίσης να υπάρξει άρτιο αποτέλεσμα και χωρίς να βάλουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη. Χωρίς κόπο, τα χαλιά μας θα είναι φρέσκα και πεντακάθαρα μέσα σε λίγες ώρες.

Εάν χρειάζεστε επαγγελματικό βιολογικό καθαρισμό στο χαλί σας, τότε η καλύτερη λύση είναι να επισκεφτείτε τα ταπητοκαθαριστήρια Expert clean.gr.

admin

Recent Posts

Καθάρισμα μπάνιου επαγγελματικού χώρου: Τι να προσέξετε

Το μπάνιο αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης μικροβίων. Συνεπώς, ο σχολαστικός καθαρισμός είναι…

2 έτη ago

Γιατί αξίζει να επιλέξετε ταπητοκαθαριστήρια για τον καθαρισμό των χαλιών σας;

Αν σκέφτεστε να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά σας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.…

2 έτη ago

Βιβλία ευχών γάμου: Τι να προσέξετε στην επιλογή τους

Τα βιβλία ευχών γάμου αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ενθύμια. Εκεί μέσα θα περικλείσουν όλες…

2 έτη ago

Φωτιστικά εσωτερικού χώρου: Πώς να συνδυάσετε αισθητική και πρακτικότητα σε ένα μικρό σπίτι

Οι ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων γνωρίζουν πως μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση ο σωστός αλλά…

2 έτη ago

Βεγγαλικά Τούρτας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα βεγγαλικά τούρτας αποτελούν έναν υπέροχο τρόπο να γεμίσετε λάμψη τα γενέθλιά σας και να…

3 έτη ago

Διακοσμητικά σπιτιού: Πώς να στολίσετε με γούστο το σαλόνι σας με διακοσμητικά λουλούδια

Τα λουλούδια αποτελούν τα πιο αγαπημένα διακοσμητικά σπιτιού και όχι άδικα. Η φρεσκάδα, τα χρώματα…

3 έτη ago