Σπίτι

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εξωτερικού χώρου: 5 απίθανα σημεία να τα βάλετε

Όταν ήμαστε παιδιά, εντυπωσιαζόμασταν με τα πάντα και λατρεύαμε ακόμα και τον πιο απλό χριστουγεννιάτικο στολισμό. Όσο, όμως, περνούν τα χρόνια, τίποτα δεν μας κάνει τόση εντύπωση, όπως παλιά. Μπορεί να έχουμε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στολίδια ή απλώς να θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε. Από την άλλη, είναι δύσκολο οικονομικά να ανανεώσουμε ολοκληρωτικά τη χριστουγεννιάτική μας  διακόσμηση. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι το πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα στολίδια που ήδη έχουμε, για να δημιουργήσουμε ένα αναπάντεχο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι μια κλασική περίπτωση, όπου υπάρχουν δεκάδες επιλογές, για να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να δημιουργήσουμε την πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Διαβάστε τις παρακάτω ιδέες για χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξωτερικού χώρου σε απροσδόκητους συνδυασμούς και εμπνευστείτε!

Στην σκάλα

Και όταν λέμε σκάλα, δεν εννοούμε τη σκάλα που οδηγεί στο σπίτι. Εννοούμε μια παλιά μεταλλική ή ακόμα καλύτερα ξύλινη σκάλα που είναι ξεχασμένη κάπου στον κήπο. Στερεώστε την στον τοίχο και τυλίξτε σε κάθε σκαλοπάτι τα φωτάκια. Από μακριά, θα δείχνει σαν το πιο ξεχωριστό αυτοσχέδιο έλατο.

Στο ποδήλατο

Είτε πρόκειται για το ποδήλατο που χρησιμοποιείτε ούτως ή άλλως είτε για κάποιο παλιό ποδήλατο που είχατε στην αποθήκη, δώστε του την ευκαιρία για μερικές μέρες να γίνει ο τέλειος καμβάς για τα φωτάκια σας. Τοποθετήστε το σε μια περίοπτη θέση στον κήπο ή την πιλοτή και κρεμάστε του απλά άσπρα λαμπάκια. Είναι η πιο vintage και συγχρόνως μοντέρνα εικόνα που μπορείτε να δημιουργήσετε στην είσοδο του σπιτιού σας.

Στο γυμνό δέντρο

Αν έχετε κάποιο φυλλοβόλο δέντρο στον κήπο, όπως μια ροδιά, τότε πιθανότατα θα σας δημιουργεί μια θλίψη το να την βλέπετε μελαγχολική χωρίς φύλλα πάνω της. Μπορείτε, όμως, να τη μεταμορφώσετε απλώς κρεμώντας της φωτάκια. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αναδεικνύονται εξίσου ωραία και στα γυμνά δέντρα και φυσικά είναι και πολύ πιο ασφαλή, αφού δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σε πλαστικά μπουκαλάκια

Μια πολύ έξυπνη, ασφαλής και οικονομική ιδέα είναι να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια με μπαταρία και να τα βάλετε μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι ή σε πολλά μπουκάλια. Έπειτα, κλείστε το και κρεμάστε το από ένα κλαδί δέντρου ή από τα κάγκελα του μπαλκονιού. Θα φτιάξετε μόνοι σας ένα άκρως χριστουγεννιάτικο φωτιστικό.

Γύρω από μια γλάστρα

Ακόμα και η πιο αδιάφορη γλάστρα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα χριστουγεννιάτικο έργο τέχνης με λαμπάκια γύρω της. Και δεν εννοούμε να κρεμάσετε τα φωτάκια στο φυτό, αυτό είναι μια κλασική και σίγουρα δοκιμασμένη λύση. Μια πιο πρωτότυπη ιδέα είναι να τυλίξετε τα φωτάκια γύρω από τη γλάστρα και να την κάνετε έτσι να μοιάζει με ένα φωτεινό δοχείο που θα αναδεικνύει εξαιρετικά το λουλούδι.

Περισσότερες ιδέες…

admin

Recent Posts

Καθάρισμα μπάνιου επαγγελματικού χώρου: Τι να προσέξετε

Το μπάνιο αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης μικροβίων. Συνεπώς, ο σχολαστικός καθαρισμός είναι…

2 έτη ago

Γιατί αξίζει να επιλέξετε ταπητοκαθαριστήρια για τον καθαρισμό των χαλιών σας;

Αν σκέφτεστε να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά σας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.…

2 έτη ago

Βιολογικός καθαρισμός χαλιών: Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του για το σπίτι σας;

Γνωρίζουμε πως οι παραδοσιακοί τρόποι καθαρισμού των χαλιών είναι κάπως επιβλαβείς για την υγεία μας.…

2 έτη ago

Βιβλία ευχών γάμου: Τι να προσέξετε στην επιλογή τους

Τα βιβλία ευχών γάμου αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ενθύμια. Εκεί μέσα θα περικλείσουν όλες…

2 έτη ago

Φωτιστικά εσωτερικού χώρου: Πώς να συνδυάσετε αισθητική και πρακτικότητα σε ένα μικρό σπίτι

Οι ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων γνωρίζουν πως μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση ο σωστός αλλά…

2 έτη ago

Βεγγαλικά Τούρτας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα βεγγαλικά τούρτας αποτελούν έναν υπέροχο τρόπο να γεμίσετε λάμψη τα γενέθλιά σας και να…

3 έτη ago