βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων

Βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων: πότε τον χρειάζεστε επειγόντως

Καθαριότητα Σπίτι

Όσο και αν φροντίζουμε σχολαστικά για την καθαριότητα του σπιτιού, είναι ορισμένα σημεία που τα παραμελούμε συστηματικά, ίσως επειδή δεν γνωρίζουμε πόση βρωμιά κρύβουν. Ένα κλασικό σημείο είναι το κρεβάτι, στο οποίο τακτικά αλλάζουμε μόνο τα σεντόνια. Τα σεντόνια, όμως, δεν είναι αρκετά, για να μας προστατεύσουν από ένα βρόμικο στρώμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Και λέμε βιολογικός, γιατί σε ένα τόσο ευαίσθητο μέρος, όπως το στρώμα, πάνω στο οποίο κοιμόμαστε, πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο απαλά και οικολογικά καθαριστικά, ώστε να αποφύγουμε τις αλλεργίες που σίγουρα θα κάνουν την επίσκεψή τους αν χρησιμοποιηθούν σκληρά χημικά. Πότε, λοιπόν, θα πρέπει να μπείτε σε σκέψεις και να βάλετε το βιολογικό καθαρισμό στρωμάτων από κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο στο πρόγραμμα;

Ταραγμένος ύπνος που δεν ξεκουράζει

Οι αιτίες για την κακή ποιότητα ύπνου είναι φυσικά πάρα πολλές. Σε αυτές ανήκουν και τα εκατομμύρια ακάρεα που ζουν στο στρώμα μας, αναπαράγονται και θρέφονται από τον ιδρώτα, την υγρασία και τα νεκρά κύτταρα του σώματός μας. Αυτοί οι μικροοργανισμοί, που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι, προκαλούν ποικίλα αναπνευστικά προβλήματα. Οι δυσκολίες στην αναπνοή είναι από τα βασικότερα αίτια που δεν κοιμόμαστε καλά. Οπότε, αν ξυπνάτε το πρωί και αισθάνεστε ότι δεν έχετε ξεκουραστεί, σκεφθείτε μήπως φταίνε τα ακάρεα, τα οποία με τον καθαρισμό του στρώματος θα εξολοθρευθούν ολοσχερώς.

Μικρό παιδί

Τα ατυχήματα στο παιδικό στρώμα είναι αναμενόμενα και σίγουρα θα έχετε προσπαθήσει να καθαρίσετε το λεκέ επί τόπου. Ακόμα και αν οπτικά το καταφέρατε, αποκλείεται να μπορέσατε να πλύνετε και σε βάθος το στρώμα χωρίς τη χρήση ατμοκαθαριστή, ο οποίος εισχωρεί ακόμα και στις κατώτερες στοιβάδες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους λεκέδες στο δικό σας στρώμα. Για να μην ταλαιπωρείστε με την πάροδο του χρόνου από άσχημες οσμές αλλά και την εξάπλωση μικροβίων, καλύτερα να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες.

Ψείρες

Αν εσείς ή το παιδί σας έχετε κολλήσει ψείρες, τότε δεν θα μπορέσετε ποτέ να τις αντιμετωπίσετε χωρίς επαγγελματικό καθαρισμό στρώματος. Ακόμα και αν τις εξολοθρεύετε στο τριχωτό της κεφαλής, αυτές θα έχουν φωλιάσει και αναπαραχθεί στο στρώμα σας, οπότε απλώς θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ψείρες σώματος, οι οποίες βρίσκουν ιδανικό περιβάλλον σε βρόμικα στρώματα. Αν υποφέρετε από συνεχή φαγούρα, θα πρέπει να σκεφθείτε και αυτό το σενάριο. Δυστυχώς, οι ψείρες σώματος δεν προκαλούν μόνο φαγούρα αλλά είναι υπεύθυνες ακόμα και για τη μετάδοση τύφου.

βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων

Κατοικίδιο ζώο

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλου ή γάτας λατρεύουν να κοιμούνται με το ζωάκι τους. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, τότε θα πρέπει να βάλετε τον καθαρισμό στρώματος οπωσδήποτε στο πρόγραμμα, αφού διαφορετικά κινδυνεύετε ανά πάση στιγμή να κολλήσετε ψύλλους ή τσιμπούρια.