Ostrianet.gr - Μπάνιο Σε Επαγγελματικο Χώρο

Καθάρισμα μπάνιου επαγγελματικού χώρου: Τι να προσέξετε

Uncategorized Καθαριότητα

Το μπάνιο αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης μικροβίων. Συνεπώς, ο σχολαστικός καθαρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός, πόσο μάλλον σε έναν επαγγελματικό χώρο, που ο χώρος του μπάνιου είναι κοινόχρηστος. Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε να επισκέπτεται ένα μπάνιο που είναι καθαρό και μοσχοβολάει. Με τα κατάλληλα είδη καθαρισμού και τη σωστή τεχνική, το μπάνιο μπορεί να γίνει πεντακάθαρο στο λεπτό.

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να προτείνουμε να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα είδη καθαρισμούγια να μην τα ψάχνετε τελευταία στιγμή. Όπως είναι τα γάντια, τα πανάκια, τα απορρυπαντικά κ.α. Ας δούμε παρακάτω λοιπόν μερικές συμβουλές για άψογο καθάρισμα του  μπάνιου:

 

Τουαλέτα

 

Ο καθαρισμός της τουαλέτας αποτελεί μια δυσάρεστη δραστηριότητα. Ωστόσο, με την κατάλληλη αντιμετώπιση, η διαδικασία είναι γρήγορη ενώ διώχνει τη βρωμιά και τα βακτήρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τραβήξτε το καζανάκι και στη συνέχεια, με το βουρτσάκι από το πιγκάλ σπρώξτε το νερό προς τα κάτω.  Στη συνέχεια, ρίξτε λίγη ποσότητα από τα προϊόντα καθαρισμού της επιλογής σας και τρίψτε με το βουρτσάκι το εσωτερικό της λεκάνης. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε επαγγελματικά καθαριστικά, αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε ελαφρώς και πατήστε καζανάκι.

Ostrianet.gr - καθαρισμος λεκάνης

Κάνετε την τεχνική “από μέσα προς τα έξω”. Δηλαδή, αρχίζετε από τη δεξαμενή, συμπεριλαμβάνοντας και το καζανάκι που αποτελεί βασικό σημείο επαφής. Στη συνέχεια καθαρίζετε το καπάκι, το κάθισμα της τουαλέτας και τέλος το εξωτερικό της λεκάνης έως το σημείο που αγγίζει το δάπεδο. Τέλος, σκουπίζετε τη λεκάνη με ένα στεγνό πανί. Προσοχή: Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το χείλος της λεκάνης με το βουρτσάκι και το ειδικό απορρυπαντικό και τέλος να βάλετε και το αρωματικό.

 

Νιπτήρας

 

Για το καθάρισμα του μπάνιου είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς τον αποτελεσματικό καθαρισμό του νιπτήρα. Με ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί αφαιρέσετε πιθανή σκόνη. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με νερό. Ρίχνετε λίγο υγρό από το καθαριστικό σας προϊόν στον νιπτήρα και τη βρύση και σκουπίζετε σε όλες τις περιοχές. Επιμείνετε στις δύσκολες περιοχές. Έπειτα, ξεβγάλετε και πάλι με νερό. Στις μεταλλικές περιοχές και όχι μόνο τείνουν να δημιουργούνται στάμπες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για την αποφυγή εμφάνισης τους σκουπίζετε με ένα στεγνό πανί. Για πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, προτιμήστε είδη καθαρισμού επαγγελματικά, όπως πανάκια και σφουγγάρια, που χαρίζουν βαθύτερο καθαρισμό. Εξίσου σημαντικό είναι και το καθάρισμα του καθρέφτη, με ένα ειδικό προϊόν.

Ostrianet - Καθαρισμός Νιπτήρα

 

Δάπεδο

 

Το καθαρό δάπεδο στο μπάνιο είναι απαραίτητο, καθώς το νερό που πέφτει προκαλεί στάμπες. Το καθάρισμα του ξεκινά όπως ένα κλασσικό δάπεδο, δηλαδή με σκούπισμα και την αφαίρεση των σκουπιδιών και στη συνέχεια με σφουγγάρισμα. Για τους επαγγελματικούς χώρους οι ειδικοί προτείνουν επαγγελματικές σφουγγαρίστρες για την πλήρη απολύμανση των μικροβίων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί πίσω από την τουαλέτα και τον νιπτήρα, καθώς αποτελούν περιοχές που συσσωρεύεται βρωμιά. Το δάπεδο θα πρέπει να είναι τελείως στεγνό πριν τη χρήση του. Τέλος, οι κάδοι σκουπιδιών να είναι καθαροί, και να υπάρχει αρκετό σαπούνι και χαρτί.

Το καθάρισμα του μπάνιου σε έναν επαγγελματικό χώρο είναι εύκολο και γρήγορο με λίγα απλά βήματα. Η καθαριότητα του προκαλεί ευχάριστες εντυπώσεις στο προσωπικό αλλά και τους πελάτες.

Για μέγιστα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά προϊόντα από το Ostrianet!