Κορδόνι Βεγγαλικών

3 τρόποι να ανάψετε τα βεγγαλικά για ένα εντυπωσιακό show

Παιδικά πάρτι

Αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα show με βεγγαλικά, τότε θα μπείτε ξαφνικά σε έναν καινούριο κόσμο, όπου πρέπει να φροντίσετε για διάφορα πράγματα, όπως ασφάλειες, συστήματα πυροδότησης και ανάφλεξης. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να αφήσετε τη χρήση των πυροτεχνημάτων στους ειδικούς, αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να εκτελέσετε με ασφάλεια το show.

Αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε είναι με ποιον τρόπο θα ανάψετε κάθε πυροτέχνημα. Γενικά, οι επιλογές είναι τρεις ανάλογα με τον αριθμό και το είδος των βεγγαλικών.

Χέρι με αναπτήρα ανάβει βεγγαλικά

Πυροδότηση με το χέρι

Ο πιο απλός τρόπος είναι απλώς να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ή σπίρτο, για να ανάψετε το φυτίλι. Αυτός είναι ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος να δημιουργηθεί φλόγα. Ωστόσο, έχει το μειονέκτημα ότι θα πρέπει να αλλάζετε θέσεις, για να ανάβετε κάθε πυροτέχνημα και ότι από την ίδια θέση είναι ασφαλές να ανάβετε μόνο ένα πυροτέχνημα τη φορά. Είναι μια καλή μέθοδος για μικρά και λίγα βεγγαλικά, όχι όμως για πακέτα πυροτεχνημάτων, ειδικά μέσα στο σκοτάδι.

Αλυσιδωτή πυροδότηση πυροτεχνημάτων

Αλυσίδα φυτιλιών

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο για να συνδέσετε πολλά πυροτεχνήματα μαζί με διαφορετικά μήκη και ταχύτητες φυτιλιού. Οι ταχύτητες του φυτιλιού κυμαίνονται από πολύ αργή που χρειάζεται περίπου 25 δευτερόλεπτα ανά μέτρο και πολύ υψηλή που μπορεί να χρειαστεί λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο το μέτρο. Ως προς το μήκος, μπορείτε να κόψετε το φυτίλι στο ίδιο μήκος και να συνδέσετε όλα τα πυροτεχνήματα μαζί.

Αυτή η μέθοδος είναι ελκυστική επειδή μπορείτε να πετύχετε μεγάλη ποικιλία στην εμφάνιση των πυροτεχνημάτων και να κάνετε την ανάφλεξη σχεδόν με αυτόματο τρόπο χωρίς τις δυσκολίες του χειροκίνητου συντονισμού. Ωστόσο, έχει και ένα σημαντικό μειονέκτημα ασφαλείας: Μετά την πυροδότηση, η διακοπή της είναι αδύνατη. Δεν υπάρχει γρήγορος και ασφαλής τρόπος να σταματήσετε την παράσταση αν κάτι πάει στραβά (π.χ. σφάλμα των πυροτεχνημάτων ή ατύχημα).

Ηλεκτρική πυροδότηση

Αυτή είναι η μόνη μέθοδος που είναι απόλυτα ασφαλής για περίπλοκες παραστάσεις με πολλά βεγγαλικά. Τα ηλεκτρικά συστήματα πυροδότησης επιτρέπουν να διατηρείτε μια ασφαλή απόσταση από τα πυροτεχνήματα και τα περισσότερα από αυτά επιτρέπουν τη διακοπή της αλληλουχίας, αν υπάρξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα, για να θερμάνουν ένα ανθεκτικό καλώδιο, το οποίο ανάβει τα πυροτεχνήματα. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, καθώς άλλωστε χρησιμοποιείται μόνο από επαγγελματίες, διασφαλίζοντας τόσο τους καλεσμένους όσο και την ακεραιότητα των πυροτεχνημάτων. Επιπλέον, το κόστος του έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας αυτό το σύστημα μια εφικτή λύση για όλους.

Στο κατάστημα www.fireworks.gr θα βρείτε μεγάλη πληθώρα βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων