τραπεζαρια

5 συμβουλές διακόσμησης για στιλάτες τραπεζαρίες

Σπίτι

Υπάρχει ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος γύρω από τις τραπεζαρίες. Ότι η διακόσμησή τους απαιτεί πολλά χρήματα και δύσκολα μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα θετικά, αν κανείς δε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σίγουρα, τα έπιπλα για τραπεζαρίες είναι αρκετά ακριβά και αποτελούν μια επένδυση για το σπιτικό σας. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φέρετε έναν μοντέρνο αέρα και να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας με απλά βήματα, για τα οποία ούτε πολλά χρήματα χρειάζεστε ούτε πολύ κόπο. Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε την τραπεζαρία σας να ξεχωρίζει και να ομορφαίνει όλο σας το σπίτι, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δεν θα χάσετε!

Χρώμα για ανέμελη διάθεση

Δεν υπάρχει πιο εντυπωσιακό πράγμα όσον αφορά στη διακόσμηση από το να βάλετε χρώμα σε έναν μουντό χώρο. Αν το σαλόνι και η τραπεζαρία σας δίνουν την εντύπωση ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν με τίποτα, τότε ίσως τους λείπει το χρώμα και να κινούνται σε βαρετά και χιλιοειπωμένα μοτίβα. Φυσικά, μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο σε ένα ζωηρό χρώμα, όμως υπάρχουν και πιο εύκολες λύσεις, όπως να αλλάξετε τα υφάσματα στις καρέκλες, να βάλετε ένα άλλο τραπεζομάντηλο ή ακόμα και απλώς να προσθέσετε κάποια χρωματιστά μαξιλάρια στις καρέκλες.

Το τραπέζι είναι στο επίκεντρο

Όπως είναι λογικό, στις τραπεζαρίες αυτό που πάντα τραβάει το βλέμμα είναι το τραπέζι. Δυστυχώς, όμως, αν το τραπέζι δεν αναδειχθεί σωστά, δεν θα τραβάει τα βλέμματα και ο χώρος θα μοιάζει άδειος και ψυχρός. Για να το αναδείξετε, βάλτε πάνω του ένα μεγάλο κηροπήγιο, μια φρουτιέρα ή μια γλάστρα με ένα χαρακτηριστικό φυτό εσωτερικού χώρου.

καρεκλες τραπεζαριας ασπρεςΤα φωτιστικά είναι αυτό που ψάχνετε

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δώσετε στυλ στην τραπεζαρία σας από το να προσθέσετε μερικά φουτουριστικά φωτιστικά. Αυτά μπορούν να είναι επιδαπέδια ή ακόμα καλύτερα οροφής πάνω από το τραπέζι. Έτσι, θα έχετε τον απαραίτητο στις τραπεζαρίες συνδυασμό άπλετου φωτός για την ώρα του φαγητού αλλά και όμορφης ατμόσφαιρας. Για τους πιο τολμηρούς, δύο ή τρία φωτιστικά θα κάνουν τη διαφορά! Μοντέρνα, minimal, ρομαντικά ή vintage, οι επιλογές στην αγορά είναι πάρα πολλές.

Το χαλί θα φέρει αμέσως θαλπωρή

Ένα συχνό πρόβλημα στις τραπεζαρίες είναι ότι μοιάζουν συχνά ψυχρές, επειδή δεν χρησιμοποιούνται πολύ και αποτελούν το επίσημο δωμάτιο του σπιτιού. Λύση σε αυτό μπορεί να δώσει εύκολα και γρήγορα ένα χαλί, το οποίο αμέσως θα φέρει τη ζεστασιά στο σπίτι. Αν, μάλιστα, η τραπεζαρία δε χωρίζεται από το σαλόνι, τότε το χαλί μπορεί να λειτουργήσει επιπλέον και ως ένα αντικείμενο που θα οριοθετήσει το χώρο.

Ο καθρέπτης θα μεγαλώσει το χώρο

Ένα κλασικό τρικ των απανταχού διακοσμητών είναι ο καθρέπτης. Ο καθρέπτης μεγαλώνει οπτικά το χώρο και αντανακλάει το φως, με αποτέλεσμα να αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή κυρίως για τους μικρούς χώρους. Έτσι, μπορείτε να τον βάλετε πίσω από το τραπέζι, ώστε να αναδείξει ολόκληρη την τραπεζαρία και να της δώσει όχι μόνο στυλ αλλά και την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερη με ελάχιστη προσπάθεια.