Μοντέρνα κουζίνα με λευά έπιπλα και μαρμάρινη νησίδα

Είναι τα λευκά έπιπλα κουζίνας βαρετά ή μοντέρνα;

Σπίτι

Τα έπιπλα κουζίνας σε λευκό χρώμα είναι αρκετά αμφιλεγόμενα. Πολλοί λένε ότι αποτελούν ένα εξαιρετικό δείγμα εκμοντερνισμού της κουζίνας, ενώ άλλοι τα βρίσκουν βαρετά.

Εμείς θα ταχθούμε με την πρώτη άποψη, καθώς θεωρούμε το λευκό ένα εξαιρετικό χρώμα για τα ντουλάπια της κουζίνας. Και αυτό όχι μόνο για αισθητικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μαζί με τη βοήθεια των ειδικών της Pagonas Home τα βασικότερα πλεονεκτήματα του λευκού χρώματος στην κουζίνα μαζί με όλους τους δυνατούς τρόπους, για να το εντάξετε και στο δικό σας σπίτι.

Πλεονεκτήματα λευκών ντουλαπιών

  • Ουδέτερο χρώμα: Αποτελεί έναν ουδέτερο και λιτό καμβά, για να μπορέσετε να δώσετε το κάτι διαφορετικό στην κουζίνα σας με άλλους τρόπους, όπως πχ τα φωτιστικά, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά. Διαφορετικά, με τα υπόλοιπα χρώματα υπάρχει ο κίνδυνος το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό.
  • Αίσθημα υγιεινής: Η υγιεινή στην κουζίνα εξαρτάται φυσικά από το επίπεδο καθαριότητας. Όμως, το λευκό παραπέμπει ψυχολογικά σε αυτό. Επιπλέον, η κάθε βρομιά φαίνεται έντονα, οπότε μπορείτε να την καθαρίσετε αμέσως.
  • Φωτεινή αίσθηση: Το λευκό κάνει την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο χαρούμενη σε σχέση με ένα βαρύ και σκούρο χρώμα. Επίσης, αντανακλά το φως με αποτέλεσμα η κουζίνα να είναι πιο ανοιχτόκαρδη.
  • Οικονομική επιλογή: Τα λευκά έπιπλα κουζίνας είναι πάντα φθηνότερα από τα υπόλοιπα χρώματα.
Κλασική κουζίνα με λευκά έπιπλα και κρεμαστά φωτιστικά

Λευκή κλασική κουζίνα / Aaron Huber, Unsplash.com

Πώς θα βάλετε λευκά ντουλάπια στην κουζίνα σας

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι, για να αποκτήσετε λευκά ντουλάπια στην κουζίνα σας χωρίς να χρειάζεται να τα ξηλώσετε όλα και να βάλετε καινούρια:

  • Thermofoil: Το Thermofoil είναι μια πολύ λεπτή επικάλυψη μελαμίνης που προσκολλάται πάνω στην επιφάνεια του ντουλαπιού. Στα κυριότερα πλεονεκτήματά του είναι ότι προστατεύει τα ντουλάπια από την υγρασία και τη φθορά.
  • Καπλαμάς: Ουσιαστικά μπαίνει μια πρόσοψη από καπλαμά πάνω στο υπάρχον ντουλάπι. Δεν είναι πολύ φθηνή επιλογή, αλλά οπωσδήποτε είναι φθηνότερη από το να βάλετε καινούρια ντουλάπια οποιουδήποτε υλικού.
  • Βάψιμο: Εάν τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι από πραγματικό ξύλο και όχι μελαμίνη, τότε μπορείτε να τα βάψετε. Βεβαίως, θα απαιτηθεί λείανση και / ή χημικούς διαλύτες για την προετοιμασία του ξύλου, ενώ μετά τη βαφή θα χρειαστείτε βερνίκι για την στερεοποίηση του ξύλου και την προστασία του από την υγρασία.
Λευκά ντουλάπια κουζίνας, κατσαρόλες και παράθυρο επάνω από νεροχύτη

Λευκά ντουλάπια κουζίνας / Roam In Color, Unsplash.com

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή των λευκών επίπλων κουζίνας είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε και σε μια πιθανή ανακαίνιση και τότε υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε υλικά που μπορείτε να διαλέξετε.

Εκτός από τα ντουλάπια, το λευκό χρώμα μπορείτε να το επιλέξετε και για τα υφάσματα, το δάπεδο, το τραπέζι, τη νησίδα αλλά και τον νεροχύτη με το μάρμαρο, το οποίο έχει επανέλθει στη μόδα τόσο στις μοντέρνες όσο και στις κλασικές κουζίνες.