Ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο: 4 λόγοι να την προτιμήσετε

Ταξίδια

Η Μύκονος, το δημοφιλέστερο νησί των Κυκλάδων, έχει τη φήμη ότι είναι εύκολα προσβάσιμο στα πάντα. Καλοί δρόμοι, συχνή συγκοινωνία για τις βασικές παραλίες και μία Χώρα που τα έχει όλα, οπότε αν κανείς μένει εκεί δεν έχει πολλές μετακινήσεις. Όλα αυτά είναι σωστά και όντως στη Μύκονο τα ΚΤΕΛ είναι βολικά σε πολλές περιπτώσεις. Καλό θα είναι, ωστόσο, να γνωρίζετε ότι σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο είναι μονόδρομος. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα εύχεστε να είχατε προνοήσει και να είχατε κλείσει εγκαίρως το αυτοκίνητό σας στο νησί των ανέμων. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω, για να μπορείτε μετά να πάρετε μια απόλυτα συνειδητή και ενημερωμένη απόφαση!

Τα λεωφορεία είναι συχνά υπερβολικά γεμάτα

Τα λεωφορεία που φεύγουν από τη Χώρα της Μυκόνου για τις διάφορες παραλίες είναι αρκετά συχνά, όμως η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ολοένα αυξανόμενο τουρισμό του νησιού. Δεκάδες τουρίστες περιμένουν για ώρα κάτω από τον ήλιο, ώστε να μπορέσουν να χωρέσουν σε κάποιο λεωφορείο, ενώ μέσα σε αυτό η κατάσταση είναι πραγματικά αποπνικτική από τον κόσμο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η δημόσια συγκοινωνία είναι μια καλή λύση, μόνο αν ταξιδεύετε εκτός σεζόν, το Μάιο ή το Σεπτέμβριο.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο είναι φθηνή

Το ότι η Μύκονος είναι ένα πανάκριβο νησί δεν είναι μύθος, αλλά δυστυχώς μια αλήθεια που ενοχλεί πολύ. Το φαγητό, η διασκέδαση και η διαμονή είναι σε πολλές περιπτώσεις αρκετά πιο ακριβά από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Ευτυχώς, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και στην ενοικίαση αυτοκινήτου. Οι τιμές είναι ίδιες ή και χαμηλότερες από άλλα νησιά και αυτό συμβαίνει λόγω του ανταγωνισμού. Επειδή υπάρχουν πολλές εταιρείες car rental, οι τιμές αναπόφευκτα μένουν στο ναδίρ.

Πολλές παραλίες δεν είναι προσβάσιμες με λεωφορείο

Αν και το λεωφορείο πηγαίνει στις βασικές παραλίες, όπως το Super Paradise, την Παράγκα και τον Ορνό, η Μύκονος έχει δεκάδες πανέμορφες παραλίες, τις οποίες αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Το ιδανικό είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο για μερικές μέρες, ώστε να μπορέσετε να πάτε σε πιο μακρινές παραλίες, όπως ο Φωκός, η Φτελιά και η Ελιά. Αν θέλετε να τις δείτε όλες, θα μπορείτε έτσι με μεγάλη ευελιξία να κολυμπήσετε σε παραπάνω από μία σε μία μόλις μέρα.

Τα λεωφορεία δεν είναι μεταμεσονύχτια

Παρόλο που η Μύκονος είναι κυριολεκτικά το νησί που δεν κοιμάται ποτέ, τα λεωφορεία αναγκαστικά σταματάνε μετά από κάποια ώρα. Αν μένετε στη Χώρα, αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την απίθανη νυχτερινή ζωή της στα μπαράκια μέσα στα πλακόστρωτα δρομάκια, όμως υπάρχουν και clubs εκτός της Χώρας, όπως το Cavo Pradiso, στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να διασκεδάσετε, έστω και για μία φορά. Επιπλέον, οικονομικά και όμορφα καταλύματα υπάρχουν και εκτός Χώρας, όπως στην Άνω Μερά και τον Ορνό, οπότε τότε η μόνη σας επιλογή είναι να έχετε αυτοκίνητο, για να μπορείτε να μετακινήστε όλες τις ώρες προς τη Χώρα.