Κουφέτα γάμου: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκδηλώσεις

Τα κουφέτα γάμου αποτελούν το βασικό κομμάτι της μπομπονιέρας. Για αυτό πριν διαλέξουμε τα κατάλληλα πρέπει να ενημερωθούμε σωστά πριν την τελική επιλογή. Οι μπομπονιέρες από την άλλη  αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γάμου. Παλαιότερα, η παράδοση υπαγόρευε να δίνονται στους καλεσμένους κουτάκια με γλυκά. Όπως για παράδειγμα αμυγδαλωτά, λουκούμια, σιροπιαστά, φρούτα και καρύδια με μέλι. Όμως τελικά επικράτησαν οι μπομπονιέρες που προέρχονται από τη γαλλική λέξη bon bon και θεωρούνται πιο εκλεπτυσμένες. Οι μπομπονιέρες είναι γενικά ένας ευχάριστος τρόπος να γλυκάνετε τους καλεσμένους σας και να τους δώσετε ένα όμορφο αναμνηστικό για να θυμούνται το γάμο σας με ευχάριστα συναισθήματα. Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε όταν φτιάχνετε τις μπομπονιέρες του γάμου σας; Διαβάστε παρακάτω αυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη!

Happyness.gr - Κουφέτα Γάμου - Μπομπονιέρα Γάμου

Πόσα κουφέτα;

Καταρχάς ο αριθμός των κουφέτων γάμου πρέπει να είναι μόνος ώστε να υπάρχει ο συμβολισμός του αδιαίρετου του ζευγαριού αφού οι μονοί αριθμοί δεν διαιρούνται. Τα τρία κουφέτα θεωρούνται πολύ λίγα οπότε προτείνεται ο αριθμός πέντε ή επτά. Ο αριθμός πέντε σχετίζεται με τις πέντε ευχές του γάμου για υγεία, ευτυχία, μακροζωία, αφθονία και γονιμότητα. Tο επτά θεωρείται γενικά τυχερός αριθμός που θα συντροφεύει το ζευγάρι σε όλο τον έγγαμο βίο του.

Πόσο διατηρούνται τα κουφέτα;

Σε σκιερό και δροσερό μέρος μπορούν να διατηρηθούν τα κουφέτα< μέχρι και έναν χρόνο. Οι μπομπονιέρες ετοιμάζονται λίγες μέρες πριν το γάμο ώστε τα κουφέτα να είναι φρέσκα. Έτσι, η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείτε θα σας φέρει τις μπομπονιέρες κατευθείαν στην εκκλησία. Ενώ αν φτιάξετε μόνοι σας τις μπομπονιέρες, σας προτείνουμε να τις φτιάξετε τελευταία στιγμή και να τις φυλάξετε σε δροσερό μέροςχωρίς υγρασία.Happyness.gr - Κουφέτα Γάμου - Κουφέτα Χατζηγιαννάκης

Από τι υλικό να είναι φτιαγμένα τα κουφέτα;

Οι εποχές, στις οποίες τα κουφέτα γάμου ήταν μόνο τα κλασικά με το αμύγδαλο έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πλέον, τα κουφέτα βγαίνουν σε διάφορες γεύσεις φρούτων που γλυκαίνουν τους καλεσμένους με την ποικιλία τους. Υπάρχουν, επίσης, και σοκολατένια κουφέτα, όμως θα πρέπει να προσέξετε αν ο γάμος σας θα γίνει το καλοκαίρι αφού η σοκολάτα λιώνει και αλλοιώνεται με τη ζέστη.

Πόσες μπομπονιέρες;

Ένας καλός αριθμός για μπομπονιέρες γάμου είναι ο διπλάσιος από τον αριθμό των καλεσμένων. Και αυτό επειδή κάποιοι καλεσμένοι θα πάρουν παραπάνω από μία μπομπονιέρα για να τη δώσουν κάπου ή να την κρατήσουν. Ενώ και εσείς θα δώσετε σίγουρα αυτό το όμορφο αντικείμενο του γάμου σας και σε ανθρώπους που δεν παρευρέθηκαν σε αυτόν, όπως συναδέλφους και μακρινούς συγγενείς κ.α.

Happyness.gr - Κουφέτα Γάμου - Μπομπονιέρα Γάμου Φάκελος

Πώς να είναι το στυλ της μπομπονιέρας;

Οι μπομπονιέρες γάμου βγαίνουν σε διάφορα σχέδια και υλικά ανάλογα με τα γούστα και τις επιθυμίες σας. Από τις πιο απλές με τούλι και κορδέλα μέχρι πιο πολυτελείς με πουγκί από οργάντζα ή δαντέλα ή ακόμα και σε ξύλινο χειροποίητο κουτάκι, υπάρχει τεράστια ποικιλία στις μπομπονιέρες, Το θέμα είναι να βρείτε εσείς τι ταιριάζει στο γάμο, κάτι που θα καθοριστεί από το στυλ της διακόσμησης, το αν είναι καλοκαιρινός ή χειμερινός γάμος, το νυφικό και γενικότερα τα χρώματα και τα υλικά του γάμου.