παιδικά παρτυ

Οι 4 κανόνες για ένα παιδικό πάρτυ που θα το θυμούνται όλοι

Παιδικά πάρτι

Σκέφτεστε να διοργανώσετε το πάρτυ του παιδιού σας στο σπίτι; Αυτό είναι μια σκέψη πολύ συχνή, αφού οι γονείς αφενός δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δώσουν μια περιουσία, για να κάνουν το παιδικό πάρτυ σε κάποια αίθουσα ή παιδότοπο, και από την άλλη υποθέτουν ότι θα έχουν καλύτερη επιτήρηση των παιδιών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ωστόσο, τα παιδικά πάρτυ στο σπίτι θέλουν πολύ καλή προετοιμασία και οργάνωση, αφού μπορεί να ανακύψουν διάφορα θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Παράλληλα, σίγουρα δεν θα γλιτώσετε κάποια έξοδα, όπως για παράδειγμα τον Dj για παιδικά πάρτυ ή τον ανιματέρ, αν θέλετε να δημιουργηθεί κέφι και τα παιδιά να περάσουν καλά. Ας δούμε παρακάτω τους 4 χρυσούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να τα κάνετε όλα σωστά!

παιδικά παρτυ

Ποιά είναι η κατάλληλη ημερομηνία για το παιδικό πάρτυ;

Το πάρτυ θα πρέπει να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού τότε τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και άλλες δραστηριότητες. Μια καλή μέρα είναι το Σάββατο, για να έχετε μετά την Κυριακή να μαζέψετε το σπίτι, κάτι που θα χρειαστεί οπωσδήποτε. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου είναι τέλεια, αφού το πάρτυ θα κρατήσει μέχρι το απόγευμα και μετά θα έχετε εσείς και το παιδί χρόνο να ξεκουραστείτε.

Αριθμός καλεσμένων

Σε όλα τα παιδικά πάρτυ το βασικότερο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το πόσους καλεσμένους θα έχετε. Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση, επειδή σίγουρα το παιδί θα θέλει να καλέσει τους πάντες. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να κάνετε έναν καλό υπολογισμό του χώρου που έχετε και να πράξετε αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συνυπολογίσετε τους γονείς και τα αδέρφια των μικρών σας καλεσμένων.

Διασκέδαση στο παιδικό πάρτυ

Η  διασκέδαση των παιδιών είναι ένα θέμα που πρέπει να σκεφθείτε με προσοχή και να μην το προσπεράσετε ελαφρά τη καρδία. Ο χρυσός κανόνας είναι να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα με διάφορες δραστηριότητες ανάλογα την ηλικία τους. Ένας dj για παιδικά πάρτυ είναι ιδανικός για παιδιά άνω των 10 ετών, ομαδικά παιχνίδια με ανιματέρ ταιριάζουν τέλεια σε πάρτυ με ηλικίες καλεσμένων μεταξύ 7-10 ετών, ενώ για μικρότερα παιδάκια ιδανικές δραστηριότητες είναι η ζαχαροπλαστική, η ζωγραφική ή το κουκλοθέατρο που μπορούν να διοργανωθούν και από εσάς. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να είστε προετοιμασμένοι. Αν δεν συνεργαστείτε τελικά με κάποιον ανιματέρ ή dj παιδικών πάρτυ, τότε θα πρέπει να αναλάβετε εσείς το δύσκολο έργο του να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά για αρκετές ώρες. Για να το πετύχετε αυτό, σας προτείνουμε να έχετε αποφασίσει εκ των προτέρων τα τραγούδια και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιήσετε, για να μη βρεθείτε στη δύσκολη θέση να μην ξέρετε τι να κάνετε και τα παιδιά να σας περιμένουν ανυπόμονα.

Τι Φαγητό να επιλέξω για το παιδικό πάρτυ;

Στο φαγητό ο χρυσός κανόνας λέει να ποντάρετε στην απλότητα. Μην πέσετε στην παγίδα να θελήσετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με πολλά και περίπλοκα φαγητά. Κομμένα λαχανικά και φρούτα, τοστ, hot dog, πίτσα, cupcakes και χυμοί είναι υπεραρκετά, για να ευχαριστήσετε μικρούς και μεγάλους καλεσμένους.