διακοσμητικά λουλούδια

Διακοσμητικά σπιτιού: Πώς να στολίσετε με γούστο το σαλόνι σας με διακοσμητικά λουλούδια

Σπίτι

Τα λουλούδια αποτελούν τα πιο αγαπημένα διακοσμητικά σπιτιού και όχι άδικα. Η φρεσκάδα, τα χρώματα και η απλότητά τους τα καθιστούν όμορφα διακοσμητικά που ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια, εφόσον επιλεγούν σωστά.

Στο σαλόνι δεν υπάρχει ωραιότερη προσθήκη από τα λουλούδια, όμως εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να στηρίξουμε όλη μας τη διακόσμηση σε κάτι που μετά από λίγες μέρες θα έχει μαραθεί. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορούν να δώσουν τα διακοσμητικά λουλούδια και κλαδιά. Αν κάνετε τη σωστή επιλογή, τα τεχνητά άνθη δεν διαφέρουν αισθητικά από τα αληθινά, ενώ παράλληλα διατηρούνται αναλλοίωτα για χρόνια.

Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε στη διακόσμηση του σαλονιού σας με τεχνητά λουλούδια;

πως να επιλεξω διακοσμητικα λουλουδια

Πώς να επιλέξω τα κατάλληλα λουλούδια;

Για να βγει ένα αποτέλεσμα με στυλ, θα πρέπει να επενδύσετε σε καλής ποιότητας λουλούδια, ακριβώς όπως θα κάνατε και για ένα διακοσμητικό για το σαλόνι. Τα διακοσμητικά λουλούδια πρέπει να είναι ρεαλιστικά, κάτι που αποτυπώνεται κυρίως στα χρώματά τους. Τα ποιοτικά υλικά δεν διαφέρουν από την όμορφη, απαλή υφή των αληθινών λουλουδιών.

Από εκεί και πέρα, ακριβώς όπως κάνετε με όλα τα διακοσμητικά σπιτιού, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στα χρώματά τους. Σας προτείνουμε να περιοριστείτε σε λίγες αποχρώσεις, έτσι ώστε να πετύχετε ένα κομψό αποτέλεσμα τα υπόλοιπα χρώματα μέσα στο σπίτι.

Φυσικά, δεν είναι ζητούμενο να είναι όλα στο σαλόνι ακριβώς ίδια. Η διακόσμηση στηρίζεται πάντα στη δύναμη της αντίθεσης, οπότε καλό είναι να έχετε λουλούδια σε διαφορετικές υφές και είδη. Καλό είναι, πάντως, να είναι όλα σε συναφές στυλ.

διακοσμητικά σπιτιού

Πού μπορώ να βάλω διακοσμητικά λουλούδια;

Τα διακοσμητικά λουλούδια μπορούν να μπουν σε διάφορα σημεία στο σαλόνι, ώστε να τραβήξουν το βλέμμα των επισκεπτών και να ομορφύνουν τον χώρο. Ένα κλασικό σημείο είναι στον καθρέφτη, ο οποίος βρίσκεται συνήθως στο χολ, στο έπιπλο της εισόδου. Έτσι, το σαλόνι, από την πρώτη στιγμή που υποδέχεται κάποιον, θα αποπνέει μια vintage αισθητική που προκύπτει από αυτή τη floral προσθήκη.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε ένα στεφάνι στην πόρτα από διάφορα λουλούδια, ώστε να αντέχει σε όλες τις εποχές του χρόνου (π.χ. ακόμα και τα Χριστούγεννα).

Μια άλλη ιδέα είναι να βάλετε τα διακοσμητικά λουλούδια περιμετρικά κάποιου πίνακα ή έργου τέχνης, ώστε να δημιουργήσετε ένα statement κομμάτι που δεν θα περνάει απαρατήρητο.

Τέλος, μια απλή αλλά ξεχωριστή ιδέα είναι να βάλετε τα λουλούδια σε ένα εντυπωσιακό βάζο πάνω στην τραπεζαρία. Διαφορετικά, μπορείτε να βάλετε μερικά διακοσμητικά λουλούδια γύρω από το κηροπήγιο, το οποίο μπαίνει συνήθως στην τραπεζαρία.