Χαμογελαστός Άνθρωπος κοιτάζει πίσω πλευρά ψυγείου και σημειώνει

Επισκευές ψυγείων: 4 συχνά προβλήματα & πώς να τα αντιμετωπίσετε

Σπίτι

Οι βλάβες στα ψυγεία είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο, όσο αξιόπιστη και αν είναι η μάρκα τους. Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ένα χαλασμένο ψυγείο διαταράσσει σε τεράστιο βαθμό την καθημερινότητά μας. Επιπλέον, έχει και μεγάλο κόστος, καθώς καταστρέφονται όλες μας οι προμήθειες.

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες βλάβες αντιμετωπίζονται εύκολα χωρίς καν να χρειάζεται να καλέσετε τεχνικό ειδικό στις επισκευές ψυγείων.

Οι τεχνικοί της Servicenowathens.com μας ενημερώνουν παρακάτω ποιες είναι οι συχνότερες βλάβες και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα.

Παγωμένα λαχανικά σε τάπερ

Τα τρόφιμα παγώνουν στο ψυγείο

Αν τα τρόφιμα στο ψυγείο παγώνουν, δηλαδή μαζεύουν πάγο στην εξωτερική τους επιφάνεια ή είναι κοκκαλωμένα, αυτό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διατήρηση της θερμοκρασίας στο ψυγείο. Ένα σύνηθες θέμα είναι να έχει κουνηθεί ο θερμοστάτης μέσα στο ψυγείο και να έχει πέσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Δυστυχώς, αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης ή η πλακέτα ελέγχου θερμοκρασίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να τα ελέγξει τεχνικός με ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος θα διαπιστώσει τι φταίει, αν επισκευάζονται ή αν πρέπει να αντικατασταθούν με ανταλλακτικό.

Πάγος στο εσωτερικό κατάψυξης

Πάγος στην κατάψυξη

Οι παλιοί καταψύκτες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε συσσώρευση πάγου. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, ελέγξτε πρώτα μήπως η πόρτα της κατάψυξης έχει ραγίσει, οπότε επιτρέπει στον ζεστό αέρα να εισέλθει. Αυτή είναι μια κοινή αιτία της συσσώρευσης πάγου στην κατάψυξη. Εάν αυτό δεν είναι το πρόβλημα, τότε πιθανώς κάτι πάει λάθος με τον αισθητήρα απόψυξης του ψυγείου και θα χρειαστείτε έναν επαγγελματία για να αναλάβει την επισκευή.Παγάκια

Ζημιά στην παγομηχανή

Πολλά καινούρια ψυγεία διαθέτουν ενσωματωμένη παγομηχανή για μεγαλύτερη ευκολία. Αν η παγομηχανή στο ψυγείο σας σταματήσει ξαφνικά να βγάζει παγάκια, τότε πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Απενεργοποιήστε τη βαλβίδα στην παροχή νερού.
  • Τραβήξτε το ψυγείο και αναζητήστε τυχόν εμπόδια στην παροχή νερού.
  • Βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα εισαγωγής νερού είναι ανοιχτή.
  • Ελέγξτε το φίλτρο νερού για συσσώρευση σκόνης και ακαθαρσιών και αντικαταστήστε το εάν είναι απαραίτητο.

Εάν δεν φταίει η βαλβίδα εισαγωγής νερού, τότε δυσλειτουργεί ένας από τους μηχανισμούς της παγομηχανής, κάτι που απαιτεί τη συνδρομή επαγγελματία τεχνικού επισκευής ψυγείων.

Ψυγείο δίπλα σε κουτιά

Το ψυγείο δεν λειτουργεί μετά από μια μετακόμιση

Εάν πρόκειται να μεταφέρετε το ψυγείο σας σε ένα καινούριο σπίτι, πρέπει να προσέξετε να το κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο όρθιο. Αν το ψυγείο γυρίσει προς το πλάι, το ψυκτικό υγρό μπορεί να διαφύγει από τον συμπιεστή προς τους σωλήνες ψύξης. Σε αυτή την περίπτωση, αν ενεργοποιήσετε αμέσως το ψυγείο, μπορεί να καταστραφεί ολοσχερώς.

Γι’ αυτό, σας προτείνουμε μετά από οποιαδήποτε μεταφορά να αφήνετε για αρκετή ώρα το ψυγείο όρθιο, πριν το θέσετε ξανά σε λειτουργία.