Πιάνο με ουρά

Μεταφορά πιάνου: Πώς να μετακινήσετε ένα grand piano σε 11 βήματα

Σπίτι

Ένα grand piano είναι ένα τεράστιο μουσικό όργανο, το οποίο περιλαμβάνει πολλά ευαίσθητα και εύθραυστα μέρη. Η μεταφορά πιάνου αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία σε κάθε μετακόμιση, η οποία απαιτεί πολλά χέρια, χρόνο και τη μέγιστη προσοχή. Η μετακίνηση ενός μεγάλου πιάνου ξεκινά με την αποσυναρμολόγηση και την ασφαλή συσκευασία όλων των μερών που μπορούν να αφαιρεθούν από το σώμα του πιάνου. Στη συνέχεια, θα πρέπει κάθε μέρος να αποθηκευτεί με ασφάλεια, έτσι ώστε να μην υποστεί ζημιές κατά τη μεταφορά του.

Ας δούμε βήμα βήμα πώς γίνεται αυτό.

  1. Αφαιρέστε το καπάκι του πιάνου. Το καπάκι στερεώνεται με μικρές βίδες και μεντεσέδες στη μακρύτερη πλευρά του πιάνου. Αφαιρέστε τις βίδες και τους μεντεσέδες χρησιμοποιώντας τον τύπο και το μέγεθος του κατσαβιδιού που ταιριάζει με τις κεφαλές των βιδών. Σηκώστε το καπάκι από το πιάνο και αφήστε το στην άκρη. Αποθηκεύστε αυτές τις βίδες και όλες τις άλλες που αφαιρείτε ενώ αποσυναρμολογείτε το πιάνο σε μια πλαστική σακούλα για φύλαξη.
  2. Τυλίξτε το καπάκι με μαλακό χοντρό ύφασμα ή μαξιλάρια. Έτσι, θα αποτρέψετε το γδάρσιμο του καπακιού κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε είτε ταινία συσκευασίας είτε ιμάντες, για να συγκρατήσετε σταθερό το ύφασμα γύρω από το καπάκι.
  3. Αφαιρέστε τη λύρα του πιάνου. Η λύρα σε ένα μεγάλο πιάνο αποτελείται από τα ξύλινα μέρη στο μπροστινό μέρος του πιάνου, ακριβώς κάτω από τα πλήκτρα, εκεί όπου είναι προσαρτημένα τα πετάλια.
  4. Τοποθετήστε το πιάνο στο πλάι πάνω σε ένα προστατευτικό πιάνου. Ζητήστε από ένα ακόμα άτομο να σας βοηθήσει να σηκώσετε το πιάνο και να το γείρετε προς τη μακριά, επίπεδη πλευρά του. Ποτέ μην αφήνετε το βάρος του πιάνου να ακουμπά στα πόδια του, καθώς αυτά δεν είναι σταθερά. Το προστατευτικό πιάνου είναι μια μεγάλη, επίπεδη ξύλινη επιφάνεια, η οποία συγκρατεί το όργανο. Οι σανίδες πιάνου έχουν συνήθως λαβές στις οποίες μπορείτε να δέσετε το σώμα του πιάνου.
  5. Τυλίξτε το σώμα του πιάνου με μαλακό χοντρό ύφασμα. Ακριβώς όπως και στο βήμα 2.
  6. Τοποθετήστε το πιάνο πάνω στην ειδική σανίδα με τα ροδάκια. Ασφαλίστε το με ιμάντες, ώστε να είναι σταθερό πάνω σε αυτή.
  7. Αφαιρέστε τα πόδια του πιάνου. Τα περισσότερα grand pianos έχουν τέσσερα πόδια, αν και μερικά έχουν μόνο τρία. Τα πόδια συνδέονται στο κάτω μέρος του πιάνου με βίδες ή μικρά μπουλόνια. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι ή ένα κλειδί Allen, για να αφαιρέσετε τα πόδια.
  8. Τυλίξτε κάθε πεντάλ ξεχωριστά. Μπορείτε να τα τυλίξετε σε πλαστικό ή ακόμα καλύτερα σε ένα φύλλο περιτυλίγματος με φυσαλίδες.
  9. Τυλίξτε τα πόδια του πιάνου και τη λύρα σε μαλακό χοντρό ύφασμα. Κάθε μέρος πρέπει να τυλίγεται χωριστά, για να μην χτυπάει με τα υπόλοιπα και γίνουν γρατζουνιές.
  10. Κυλήστε το πιάνο στο φορτηγό. Τοποθετήστε μία σανίδα κόντρα πλακέ, για να μεταφέρετε εύκολα τη σανίδα με τα ροδάκια μέχρι τη ράμπα φόρτωσης.
  11. Σταθεροποιήστε το πιάνο στο φορτηγό με ιμάντες. Τα υπόλοιπα μέρη του πιάνου μπορείτε να τα βάλετε οπουδήποτε, ακόμα και να τα μεταφέρετε με το αυτοκίνητο μαζί σας.

Αν δεν διαθέτετε το χρόνο, τον εξοπλισμό ή την εμπειρία, για να αποσυναρμολογήσετε και ύστερα να συναρμολογήσετε ξανά ένα πιάνο, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία εξειδικευμένη στη μεταφορά πιάνου. Οι επαγγελματίες θα αναλάβουν όλη τη μεταφορά με ασφάλεια, ενώ προσφέρουν και ασφάλιση για την περίπτωση ζημίας.