Ρολόγια τοίχου: Πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε κάθε δωμάτιο

Σπίτι

Τα ρολόγια τοίχου είναι ίσως τα πιο χρήσιμα διακοσμητικά. Από τη μία, είναι ιδιαίτερα χρηστικά αντικείμενα, ειδικά σε μια εποχή στην οποία η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι το άλφα και το ωμέγα στις ζωές μας.

Ωστόσο, τα ρολόγια τοίχου δεν μπορούν να μπουν παντού. Χρειάζεται προσοχή το σημείο τοποθέτησής τους, ώστε να μην προσδώσουν έντονη αυστηρότητα στον χώρο ή να μοιάζουν παράταιρα.

Ας δούμε παρακάτω τους βασικότερους κανόνες για κάθε δωμάτιο.

Στην είσοδο

Η συγκεκριμένη επιλογή χρειάζεται προσοχή. Αν η είσοδος του σπιτιού είναι εντελώς άδεια, το ρολόι τοίχου θα μοιάζει πολύ αυστηρό, ειδικά αν είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς, μόλις μπαίνει στο σπίτι.

Γι’ αυτό, κρατήστε το απλό σε minimal γραμμές και απαλά χρώματα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω από το έπιπλο εισόδου σε συνδυασμό με μερικά πινακάκια ζωγραφικής.

Στο σαλόνι

Υπάρχει μια άποψη ότι σε έναν χώρο, ο οποίος προορίζεται για χαλάρωση και ήρεμες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δεν ταιριάζουν τα ρολόγια. Πρόκειται για μια αρκετά συντηρητική άποψη που δεν συνάδει με τη σύγχρονη προσέγγιση στη διακόσμηση. Το σαλόνι είναι πλέον ένας χώρος που περνάμε πολλές ώρες, οπότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύει και ως γραφείο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μην διστάσετε να κρεμάσετε ένα ή περισσότερα ρολόγια τοίχου. Απλώς φερθείτε τους σαν να είναι διακοσμητικά. Δηλαδή, μπορείτε να κρεμάσετε περισσότερα ρολόγια σε μια εκκεντρική σύνθεση ή να συνδυάσετε ένα ρολόι σε ρετρό γραμμές με ίδιας αισθητικής ξύλινους πίνακες.

Στην κουζίνα

Στην κουζίνα ταιριάζει απόλυτα ένα εντυπωσιακό, παιχνιδιάρικο ρολόι τοίχου σε έντονα χρώματα. Το ρετρό και το vintage είναι τα καλύτερα στυλ για ένα ρολόι στην κουζίνα, ειδικά αν όλη η διακόσμηση κινείται σε αυτή τη λογική.

Συνδυάστε το με μια πινακίδα που ταιριάζει στα θέματα της κουζίνας και θα έχετε φτιάξει ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο για τον χώρο, στον οποίο περνάτε τόσες ώρες της ημέρας σας.

Στο γραφείο

Ένα ακόμη δωμάτιο, στο οποίο ταιριάζει απόλυτα, είναι το γραφείο. Επιλέξτε ένα ρολόι τοίχου σε λιτές γραμμές και γήινα ή πιο ψυχρά χρώματα ανάλογα με τους χρωματισμούς που κυριαρχούν στο γραφείο.

Καλό είναι να το βάλετε σε διαφορετικό σημείο από ό,τι κοντά στο γραφείο, ώστε να μειώσετε την αίσθηση αυστηρότητας και απόλυτης συμμετρίας που δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή στη διακόσμηση.

Για περισσότερες προτάσεις επισκεφθείτε το oikiamykonos.com