Konstantaras.net -Χειροποίητα Έπιπλα - Κρεβατοκάμαρες

Τα σωστά έπιπλα για τις κρεβατοκάμαρες

Σπίτι

Οι κρεβατοκάμαρες είναι τα δωμάτια που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς εκεί χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.Μην ξεχνάμε ότι ο ύπνος αποτελεί μία από τις βασικότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Χρειάζεται λοιπόν στυλ και γούστο.

Οι κρεβατοκάμαρες δεν είναι μόνο τα κρεβάτια. Πρόκειται για ένα σύνολο από έπιπλα, που αλληλοσυμπληρώνονται, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα όμορφο και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με την οπτική πλευρά, αλλά και την πρακτική. Βέβαια οι απαιτήσεις και τα στάνταρτς σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρεβατοκάμαρες εξαρτώνται από πολλούς και ποικίλους παράγοντες.

Konstantaras.net - Κρεβατοκάμαρα Καρυάτις

Όταν πρόκειται νεόνυμφο ζευγάρι οι κρεβατοκάμαρες σφύζουν από ζωή. Κατά πάσα πιθανότητα τα μέλη περνούν εκεί σημαντικό μέρος της καθημερινότητας τους και υπό την επιθυμία για … τεκνοποίηση. Οπότε το ίδιο το δωμάτιο, σε συνδυασμό με τα έπιπλα, θα πρέπει να αναδεύει και την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Τα χειροποίητα έπιπλα ενισχύουν την ποιότητα.

Έπιπλα που απαρτίζουν μια τυπική οικογενειακή κρεβατοκάμαρα
  • Διπλό ή υπέρδιπλο κρεβάτι, ανάλογων διαστάσεων με την κρεβατοκάμαρα. Η βάση είναι δυνατόν να εφάπτεται στο έδαφος ή να είναι ελαφρώς υπερυψωμένη. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα για τη σκόνη. Το στρώμα επιβάλλεται να είναι ανατομικό, ώστε να διατηρείται η σωματική υγεία.
  • Κομοδίνα, συνήθως παράπλευρα, και στις δυο μεριές του κρεβατιού. Αυτά διαθέτουν μικρά ή μεγαλύτερα συρτάρια, για την αποθήκευση μικρών πραγμάτων.
  •  Konstantaras.net - Κρεβατοκάμαρα ΝιόβηΕπίσης, λειτουργούν ως βάσεις για την τοποθέτηση πορτατίφ, μικροαντικειμένων ή στολιδιών.
  • Τουαλέτα με συρτάρια ή χώρο αποθήκευσης, εντοιχισμένη ή ελεύθερη, με καθρέφτη, συχνά συνοδευόμενη από σκαμνάκι. Βοηθά και κατά τη χρονοβόρα (συνήθως) διαδικασία καλλωπισμού της γυναίκας.
  • Ντουλάπα, εντοιχισμένη ή αυτόνομη, για τη φύλαξη ρούχων, παπλωμάτων και καλυμμάτων γενικά. Εδώ έχει μεγάλη σημασία η χωροθέτηση, η χωρητικότητα και η προσαρμογή στις διαστάσεις του δωματίου.
Η σημασία των χρωμάτων

Τα χρώματα παίζουν το δικό τους ιδιαίτερο ρόλο στην όλη αισθητική στις κρεβατοκάμαρες. Ο συνδυασμός στους χρωματισμούς των τοίχων και των επίπλων, καθώς και η επίτευξη αρμονίας στο χώρο αποτελεί άλλο ένα συστατικό στοιχείο για δημιουργικό αποτέλεσμα. Τα χρώματα μπορεί να είναι ουδέτερα αλλά και συνάμα ευχάριστα. Αυτά βέβαια είναι πολύ πιο σημαντικά για ένα παιδικό δωμάτιο.

Τα παιδικά δωμάτια

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο η φιλοσοφία για τα παιδικά έπιπλα είναι εντελώς διαφορετική. Κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο βρίσκεται η κουκέτα. Εδώ χρειάζεται μελέτη, καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών για τον τύπο της. Μπορεί σε αυτή να ενσωματωθεί γραφείο μελέτης, ράφια και ντουλάπια αποθήκευσης. Όταν πρόκειται για κουκέτα «πάνω – κάτω», για το κάτω μέρος υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως καναπές.

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα

Οι κρεβατοκάμαρες, τρόπον τινά, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως χώροι ζωτικής σημασίας, με ιδιαίτερο ρόλο για την καθημερινότητα ενός νοικοκυριού. Είτε όταν πρόκειται για την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού είτε για την παιδική μας παρέχονται πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί ώστε να καταλήξουμε στην πιο κατάλληλη και την πιο λειτουργική. Αισθητική, αρμονία, στυλ και προσαρμογή στις οικονομικές δυνατότητες και απαιτήσεις θα μας φέρουν το ικανοποιητικό αποτέλεσμα.